Alitajunta todellisuutesi luojana

Tiesitkö miten mahtava voima alitajunnallasi onkaan? Olet ehkä saattanut miettiä, mikä on alitajunta ja miten se toimii. Miten siihen vaikuttaminen tapahtuu? Entä miten tiedostamatonta mieltä ohjelmoidaan? Mitä ovat alitajunnan viestit?

Luettuasi tämän blogipostauksen tiedät vastaukset kaikkiin näihin kiehtoviin kysymyksiin!

Kaikki mitä ajattelet itsestäsi tai maailmasta ympärilläsi kumpuaa alitajunnastasi. Se miten näet maailman on yksilöllistä ja perustuu siihen dataan, mitä tiedostamaton mielesi sisältää. Se miten reagoit asioihin, mitä tunteita sinussa herää tai miten käyttäydyt uusissa tilanteissa perustuu myöskin tuohon kyseiseen dataan. Muun muassa elämänkokemuksesi ja lapsuuden kasvatuksesi ovat muokanneet tiedostamatonta mieltäsi. Näin ollen toistuvista ajatusmalleista ja toiminnoista on tullut normaali osa elämääsi. Et todennäköisesti muista kaikkia elämäsi kokemuksia yhdeltä istumalta, mutta ne ovat varastoituneet tiedostamattomaan mieleesi ja vaikuttavat kaikkeen tekemiseesi tiedostamattasi, halusitpa tai et.

Ovatko alitajuiset uskomukset esteenäsi?

Olet ehkä huomannut, ettet edes kyseenalaista tiettyjä rutiininomaisia päivästä toiseen toistuvia ajatuksia ja toimintoja, kuten aamulehden lukemista tai hampaiden pesua. Todennäköisesti et myöskään joudu muistuttelemaan itseäsi hengittämisestä vaan siitäkin on muodostunut automaatio. Jos huomaat toistavasi samoja ajatuksia ja toimintoja automaatiolla, pohjautuu se nimenomaan tiedostamattomassa mielessäsi olevaan dataan. Alitajuntasi toimii taustalla koko ajan huomaamattasi – eikä sinun tarvitse erikseen tehdä mitään, jotta se toimisi. Tätä voi verrata uuden asian opetteluun: kun olet sisäistänyt taidon, ei sinun tarvitse enää opetella sen tekemistä uudelleen vaan tekeminen tapahtuu kuin itsestään.

Kerroin sinulle aikaisemmin blogissani siitä, miten se mitä ajattelet heijastuu todellisuuteesi ja muokkaa elämänkulkusi suunnan. Alitajuiset uskomuksesi itsestäsi heijastuvat todellisuuteesi ja jos et usko olevasi jonkun arvoinen, et ota kyseisiä mahdollisuuksia osaksi elämääsi, vaikka olisitkin täysin niiden arvoinen. Tämä voi näkyä esimerkiksi siinä, ettet uskalla hakea unelmatyöhösi, sillä ajattelet ettet ole tarpeeksi hyvä tai et uskalla toteuttaa suurimpia haaveitasi, koska ajattelet niiden olevan liian suuria ja liian hyviä ollakseen totta. “Enhän minä voi ikinä saavuttaa niitä!”, saatat ajatella. Syvällä alitajunnassa olevat ajatuksesi voivat siis heikentää suorituskykyäsi ja saada sinut valitsemaan huonomman vaihtoehdon, vaikka olisit täysin riittävä saamaan parhaimman mahdollisen.

Onneksi tähän on olemassa ratkaisu, joka on lähempänä kuin arvaatkaan: nimittäin alitajunnan muuttaminen ja ohjelmointi!

Saatat ajatella, että miten se sitten käytännössä tapahtuu?

Kerron sen sinulle ihan pian!

meditaatio ja alitajunta

Visualisoinnilla unelmiesi ihmiseksi ja unelmiesi toteuttajaksi – totta vai tarua?

Olet ehkä kuullut sanonnan alitajunnan voima muuttaa todellisuutta. Tässä on perää ja alitajuntasi voima on uskomaton. Voit käyttää ajatustasi hyödyksi ja syöttää alitajunnallesi virikkeitä, joihin se tarttuu. Kun teet tietyn asian ajattelemisesta säännöllistä, tulet tällöin syöttäneeksi tiedostamattomalle mielellesi viestin, jonka voimakkuus vahvistuu toistettaessa ja näin muotoutuu uudeksi normiksi ajan kanssa. Kun ajatuksesta on tullut sinulle tavallista, vaikuttaa se käyttäytymiseesi ja siten muokkaa todellisuuttasi ajatuksesi mukaiseksi.

Yksi alitajunnan muokkaamisen tapa on visualisointi, jolla tarkoitetaan sitä, että näet itsesi saavuttamassa tietyn haluamasi tavoitteen. Visualisoinnin on tieteellisesti todistettu muokkaavan aivoja ja luovan kuvan kuin olisimme jo käytännössä toteuttaneet tapahtuman. Aivosi eivät erota visualisoinnin avulla toteutunutta tapahtumaa ja todellisuudessa tapahtunutta tapahtumaa toisistaan, vaan se kokee molemmat totena. On siis mahdollista mielikuvien avulla hämätä aivoja uskomaan, että tapahtuma on jo tapahtunut kohdallasi. Kun tuot visualisoidun tapahtuman todellisuuteen ja siirryt toteuttamaan sen elämässäsi, tuntuu tekeminen myös helpommalta, kun olet nähnyt asian jo kertaalleen tapahtuvan mielessäsi. Alitajunnassa käsitelty visualisointi voi näin ollen siis ohjata toimintaasi haluamaasi suuntaan ja auttaa sinua saavuttamaan haluamasi asioita.

Kerron seuraavaksi sinulle, miten voit toteuttaa tämän käytännössä omalla kohdallasi.

Epäonnistujasta itsevarmaksi esiintyjäksi

Oletko koskaan huomannut jännittäväsi juuri ennen esiintymistä, tuntenut hikipisaroiden nousun ja kurkun käheytyvän, kun h-hetki lähestyy? Ei hätää, sillä suurin osa meistä on. Syy tähän voi löytyä alitajunnasta: jos et ole varma omista taidoistasi ja ajattelet virheitä, joita tulet varmasti tekemään esiintymisen aikana, suurella todennäköisyydellä tulet myös toimimaan ajatusten mukaisesti ja tekemään kyseisiä virheitä. Tällöin ajatuksesi manifestoituvat todellisuuteen ja voivat tahtomattasi heikentää suorituksiasi. Se mitä uskot syvällä alitajunnassasi heijastuu todellisuuteesi: vaikka haluaisitkin suoriutua hyvin mutta et alitajuisesti usko siihen, heijastuu se todellisuuteen tiedostamattasi.

Anna kun kerron sinulle helpottavan faktan: voit vaikuttaa siihen mitä ajattelet ja meditointi onkin mahtava keino muokata alitajuntaasi ja siten myös päivittäistä ajatteluasi. 8D-meditaatiot™ sovelluksesta löytyvässä ”Itsevarmuuden taika” meditaatiossa pääset visualisoimaan itsesi esiintymistilanteeseen, jossa hehkut itsevarmuutta. Meditaation avulla voit lisätä itsevarmuutta ja luottoa omaan osaamiseen. Meditoidessa pääset käsiksi alitajunnan voimaan ja säännöllisellä harjoittelulla voit muokata sisäistä ääntä itseäsi tukevaksi. Jos toistuvasti ajattelet epäonnistuvasi esiintymistilanteissa ja et koe oloasi itsevarmaksi, voi se heikentää kyseisissä tilanteissa suoriutumistasi. Jos käännät ajatuksesi toisinpäin ja alat vahvistaa uskoa siitä, että onnistut ja hehkut itsevarmuutta, voit säännöllisellä harjoittelulla saada tämän näkyväksi myös omassa toiminnassasi. Kun uskot itseesi ja omiin kykyihisi, kaikki on mahdollista!

Alitajuntasi prosessoi koko ajan todellisuutta ja on siten myös koko ajan muokattavissasi. Alitajunnassa olevat viestit voivat olla sinua tukevia ja onkin tärkeää kääntää alitajunnan viestit positiivisiksi. Alitajuntasi työstää molempia negatiivisia ja positiivisia kokemuksiasi, mutta voit ohjata sitä keskittymään enemmän positiivisiin kuin negatiivisiin asioihin. Voit siis valita tämänhetkiset ajatuksesi ja toimintasi, jotka heijastuvat tulevaisuuteen. Onkin hyvä kysyä itseltäsi minkälaisen tulevaisuuden haluat luoda, sillä se on täysin sinun muokattavissa.

alitajunta ja visualisointi

Alitajunnan muokkaaminen meditoimalla

Säännöllisellä harjoittelulla voit muuttaa alitajuntaasi, eli tapaa, jolla ajattelet ja siten myös toimintaasi ja elämääsi. Parhaimmat tulokset harjoittelusta saat, kun toistat harjoituksen säännöllisesti päivittäin. Voit kokeilla meditaation kuuntelemista päivittäin esimerkiksi kahden viikon ajan ja huomata miten ajatustesi virta sekä laatu ovatkaan muuttuneet! Ajatus vanhasta voi jopa tuntua kaukaiselta, kun olet tehnyt harjoittelusta rutiinin ja sisäistänyt uuden ajattelutavan. Et näekään enää itseäsi tekemässä virheitä esiintymistilanteissa vaan näet itsesi onnistumassa ja puhumassa itsevarmasti yleisölle.

Haluan muistuttaa, että saatat tuntea olosi fyysisesti ja henkisesti epämukavaksi, kun yrität tehdä jotain uutta tai muuttaa totuttuja tapojasi. Tästä ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä se on merkki siitä, että olet päässyt aktivoimaan tiedostamatonta mieltäsi. Kun opettelet tietoisesti uusia asioita ja haastat omaa mukavuusaluettasi, tulee myös alitajuntasi muovautumaan ja tottumaan tähän uuteen normaaliin. Kun olet toistanut epämukavaa harjoitusta ja tehnyt siitä rutiinin, tulee siitä ajan kanssa osa mukavuusaluetta ja näin myös osa tiedostamattoman mielesi dataa.

Jos meditointi säännöllisenä rutiinina tuntuu haastavalta, muista olla itseäsi kohtaan armollinen: et voi epäonnistua meditoinnissa ja on täysin normaalia, jos ajatuksesi harhailevat. Säännöllinen harjoittelu auttaa tässäkin ja myös aivosi oppivat rutiiniin ajan kanssa. Voit huomata miten kaipaat meditointia, kun poikkeat rutiinista ja jätät meditointi kertoja välistä – johtuu se nimittäin siitä, että olet jo päässyt muokkaamaan alitajuntaasi!

Mikäli mielenkiintosi heräsi aihetta kohtaan ja haluat päästä harjoittelemaan alitajunnan muokkaamista meditoinnin avulla, kutsun meditoimaan kanssani 8D-meditaatiot™ sovellukseen.

Sovellus sisältää ilmaisen 7 päivän kokeilun!

Tutustu lisää 8D-meditaatiot™ jäsenyyteen täällä

 

Tietoisin terveisin,

Martta

2 thoughts on “Alitajunta todellisuutesi luojana

 1. Kari ylikylä says:

  Kiitos Martta,
  Oikein mielenkiintoinen blogi ja lisäksi totta.
  Uudistan toiveen, pidempi ainakin tunnin meditaatio ohjauksella ja myös ilman.

  • admin says:

   Heippa Kari, Kiitos paljon vastauksestasi. Pyrin tekemään pidempiä meditaatioita tulevina kuukausina! Viime viikolla lisäsin sovellukseen 40 minuutin pituisen unimeditaation 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *