Meditaatio

Meditaatio on henkinen harjoitus, joka on ollut osa monien kulttuurien perinnettä tuhansien vuosien ajan. Se on menetelmä, joka voi tieteellisesti todistetusti auttaa sinua mm. hallitsemaan stressiä, nukahtamaan nopeammin sekä keskittymään paremmin. Meditaation avulla voit lisätä tietoisuutta kehostasi ja mieltäsi ympäröivästä maailmasta. Se myös auttaa sinua saamaan paremman yhteyden itseesi.


Miten löysin meditaation

Moikka! Olen Martta ja on todellinen ilo tavata sinut!

Arvaa mikä oli yhdeksän vuotta sitten oli yksi asia, josta en pitänyt yhtään?

No sehän oli meditointi.

Kun tutustuin meditointiin ensimmäistä kertaa, tunsin itseni epäonnistuneeksi. En pystynyt keskittymään ja ihmettelin, kuka ihme sitä jaksaa harjoittaa.

Sitten sain kuulla, että meditoinnilla on lukuisia tieteellisesti todistettuja terveyshyötyjä. Innostuin ja aloin pohtia, kuinka voisin tehdä meditaation mielenkiintoisemmaksi ja elämyksellisemmäksi sekä samalla tehostaa siitä saatavia hyötyjä.

Se oli käännekohta elämässäni.

Meditointi muutti elämäni täysin ja tiedän, että niin voi käydä myös sinulle! Olen aikaisemmin kärsinyt suurista terveyshaasteista (mm. unettomuus, ahdistuneisuushäiriö, masennus, krooninen kipu, ADHD), mutta nykyään mikään edellä mainituista ei enää häiritse elämääni.

Omasta kokemuksestani innostuneena haluan auttaa myös muita voimaan paremmin! Henkinen hyvinvointi ja sen kehittäminen on yksi suurimmista intohimoistani. Koulutukseltani olen muun muassa LCF Life Coach ja meditaatio-ohjaaja.

Meditointi aloittelijoille

Koska olet täällä lukemassa tätä tekstiä, olet todennäköisesti kiinnostunut meditoinnista.

Kuulen usein ennakkoluuloja, että meditoinnin aloittaminen on varmasti haastavaa, kun ajatukset sinkoilee sinne sun tänne ja mieli ei hiljene millään…

Ymmärrän nuo ajatukset hyvin, sillä olen itsekin aikaisemmin ajatellut niin.

Mutta haluan kertoa sinulle: Meditointi on yllättävän helppo aloittaa.

Ja mikä parhainta: Siinä EI voi epäonnistua!

8D-meditoinnista tekee entistä tehokkaammat nämä elementit:

Tässä 8 vinkkiä meditoinnin aloittamiseen:

1. Aloita pienesti

Meditoinnin aloittaminen voi tuntua aluksi haastavalta, mutta aloittamalla pienesti teet siitä miellyttävämpää. Aloita 5-10 minuutin rentoutusharjoituksella ja lisää harjoituksen kestoa vähitellen. Jos päivittäinen meditointi tuntuu aluksi liian vaativalta, voit aloittaa meditoimalla vain muutamana päivänä viikossa ja lisätä määrää ajan myötä. 5 minuutin harjoitus on parempi kuin ei mitään!

2. Valitse rauhallinen ympäristö

Valitse hiljainen ja rauhallinen ympäristö rentoutusharjoituksen harjoittamiseen. Ympäristö, jossa on vähän häiriötekijöitä, auttaa sinua keskittymään harjoitukseen ja rauhoittumaan. Voit esimerkiksi istua tai maata hiljaisessa huoneessa tai meditoida luonnossa. Oma suosikkini on ulkona auringonpaisteessa tai rauhallisessa paikassa sisätiloissa.

3. Ota mukava asento

Valitse mukava asento. Meditointia voi harjoittaa maaten, istuen, kävellen tai jopa seisten. Valitse asento, joka tuntuu itsellesi mukavalta ja joka ei häiritse harjoitustasi. Minkä asennon valitsetkaan, on tärkeää pitää selkäranka suorana. Oma suosikkiasentoni meditoida on lahna-asento, jossa ollaan selinmakuulla, selkäranka suorana ja kämmenet ylöspäin. Ihanan rentouttava asento, suosittelen kokeilemaan!

4. Hengitä mahdollisimman syvään

Syvään hengittäminen on tärkeä osa meditointia. Se auttaa rauhoittamaan mieltäsi ja hermostoasi sekä keskittymään nykyhetkeen. Aloita hengittämällä hitaasti nenän kautta sisään ja ulos. Pyri hengittämään mahdollisimman syvään palleaasi asti. Hengittämällä rauhallisesti ja syvään rentoutat myös kehoasi kaikesta jännityksestä. Tulet yllättymään kuinka hyvältä syvähengitys voikaan tuntua – ja kuinka voimakas työkalu se on.

5. Keskity yhteen asiaan

Meditoinnin tarkoituksena on keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Yritä keskittyä hengitykseen tai harjoituksen ohjaukseen. Tärkeintä on, että pidät mielesi rauhallisena ja keskittyneenä läsnäolevaan hetkeen. Kun huomaat ajatuksen tulevan mieleesi, päästä siitä yksinkertaisesti vain irti ja palaa takaisin hengitykseesi. Muista, että meditoinnin tarkoitus ei ole lopettaa ajatuksia vaan tulla tietoiseksi niistä.

6. Kärsivällisyys palkitaan

Meditoinnin harjoittaminen voi tuntua aluksi vaikealta, mutta ole kärsivällinen ja anna itsellesi aikaa. On hyvä muistaa, että kukaan ei ole seppä syntyessään. Säännöllisellä harjoittelulla ja toistoilla muodostat ihan konkreettisesti uusia yhteyksiä aivoihisi, joka tekee ajan saatossa meditoinnista helpompaa. Muista, että meditoinnin harjoittamisen tarkoituksena on rentoutua ja rauhoittua, joten älä luo itsellesi turhia paineita. Voit tulla jokaiseen meditaatiohetkeen juuri sellaisena kuin olet.

7. Löydä itsellesi sopivin tapa meditoida

Kun alat meditoimaan säännöllisesti, tulet huomaamaan, mitkä asiat toimivat sinulle parhaiten. Oli asia mikä tahansa: mitä miellyttävämmäksi sen koet, sitä useammin sitä tulee tehtyä. Suurimmalle osalle helpoin ja nautinnollisin tapa on aloittaa ohjatuista harjoituksista. Olen yhdistänyt tekemiini ohjattuihin 8D-meditaatioihin™ innovatiivisia äänielementtejä, jotta koet ne mahdollisimman nautinnollisiksi (ja saat myös enemmän meditoinnin hyötyjä lyhyemmässä ajassa). Muista, että meditointi on sinua varten ja tukemassa sinun hyvinvointiasi!

8. Tee meditointi mahdollisimman helpoksi itsellesi

Mistä löytää aidosti hyviä ohjattuja harjoituksia? Joissa ohjaajan ääni miellyttäisi? Jotka olisivat äänenlaadultaan erinomainen? Jotka synkronoivat aivoaaltosi turvallisesti rauhallisimmille taajuuksille? Joihin on helppo keskittyä? Jotka löytyvät helposti sovelluksesta ja aikaa ei mene turhaan niiden metsästämiseen? Sellaiset harjoitukset löydät täältä ja voit kokeilla niitä 7 päivää ilmaiseksi >>

Haluat varmasti kokeilla, miltä uuden ajan 8D-meditaatiot kuulostavat? Kuuntele alla oleva lyhyt pätkä kuulokkeita käyttäen 🎧

Huom! Kuulokkeet ovat pakolliset 8D-äänimaailman kokemiseksi!

Kuuntele painamalla “Play” nappulaa
testi meditaation pituus on 1min.

Meditoinnin vaikutus uneen

Meditoinnin positiivinen vaikutus uneen on tutkittu aihe, joka on saanut paljon huomiota viime vuosikymmeninä. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen meditointi voi parantaa unenlaatua ja auttaa nukahtamaan nopeammin.

Haluan kertoa sinulle muutaman mielenkiintoisen asian meditoinnin ja unen välisestä yhteydestä sekä erilaisia tapoja, joilla meditointia voi edistää parempaa unta.

Useat tutkimukset ovat vahvistaneet meditoinnin positiivisen vaikutuksen uneen. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että säännöllinen harjoitus vähensi univaikeuksia ja paransi unenlaatua. Toinen tutkimus osoitti, että rentoutusharjoitus auttoi nukahtamaan nopeammin ja paransi unenlaatua niillä, jotka kärsivät unettomuudesta.

Miten meditointi edistää parempaa unta?

Meditoinnin positiivinen vaikutus uneen johtuu monista tekijöistä. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on rentoutusharjouksien kyky rentouttaa kehoa ja mieltä. Monet kokevat, että säännöllinen harjoittelu auttaa heitä rauhoittumaan ja rentoutumaan arjen hektisyydestä. On selkeästi helpompi nukahtaa, jos päässä ei pyöri työ-, perhe-, raha- tai terveysasiat – ja mielessä vallitsee rauha.

Tutkimuksissa on myös havaittu, että meditointi lisää luonnollista melatoniinin tuotantoa, mikä auttaa nukkumaan rauhallisemmin.

Toinen merkittävä tekijä, joka vaikuttaa rentoutusharjoituksen ja unen väliseen yhteyteen, on stressinhallinta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että stressi on yksi isoimmista syistä unihäiriöihin.

Autonominen hermostosi pyrkii pitämään sinut tasapainossa: sympaattinen osa kiihdyttää valppautta, kun taas parasympaattinen puoli hidastaa toimintaa rentoutumisreaktion aikaansaamiseksi.

Krooninen stressi voi kuitenkin sekoittaa tämän tärkeän yin-yang-järjestelmän, jolloin hermosto käy ylikierroksilla ja nukkumaanmennessä uni ei enää yhtäkkiä tulekaan (vaikka väsyttäisi enemmän kuin laki sallii.) Tutkimusten mukaan meditointi voi auttaa palauttamaan tasapainon näiden kahden osan välille, jolloin tunnet olosi tasapainoisemmaksi sekä fyysisesti että emotionaalisesti. Ja nukahdat helposti, kun hermostosi ei käy enää ylikierroksilla!

Kun harjoitat meditointia pidemmän aikaa, saa se aikaan pysyviä muutoksia aivoihisi. Jonkin aikaa harjoittaneilla ihmisillä tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että meditointi parantaa syvää ja REM-unta sekä vähentää yöllisiä heräämisiä.

Miten meditointia voi harjoittaa uneen liittyen?

Jos haluat parantaa unenlaatuasi rentoutusharjoituksen avulla, on useita tapoja, joilla voit aloittaa. Kerron sinulle 5 vinkkiä meditoinnin harjoittamiseen, jotka voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin:

  1. Sinnikkyys ja säännöllisyys palkitaan! Jos haluat saada tuntuvia tuloksia nukahtamiseen ja unenlaatuun liittyen, kannattaa sinun meditoida joka ilta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi tehdä harjoitusta monta tuntia – vaan lyhytkin (5-20 min) harjoitus riittää loistavasti.
  2. Kokeile hengitysharjoituksia. Hengitysharjoitukset ovat yksi yleisimmistä tekniikoista, ja niitä käytetään usein rentoutumiseen ja stressinhallintaan. Hengitysharjoitusten avulla voit rauhoittaa mieltäsi ja rentouttaa kehoasi ja mieltäsi ennen nukkumaanmenoa.
  3. Kokeile ohjattua harjoitusta. Jos haluat aloittaa meditatiivisen harjoittamisen, mutta et tiedä mistä aloittaa, suosittelen kokeilemaan ohjattua harjoitusta. Ohjatut harjoitukset ovat erinomainen tapa aloittaa meditointi, koska ne antavat sinulle selkeät ohjeet ja auttavat sinua keskittymään.
  4. Iltaisin rentoutusharjoittelu kehittää mindsettiäsi. Ennen nukkumaanmenoa rentoutusharjoituksella saat niin sanotusti kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä alitajuntasi on en eniten auki aamuisin heti heräämisen jälkeen ja iltaisin ennen nukahtamista. Yli 95% ajatuksistasi syntyy alitajunnastasi käsin, joten meditoimalla näinä ajankohtina pystyt tehokkaasti muokkaamaan mm. uskomuksiasi elämässä eteenpäin vieviksi.
  5. Hyödynnä unta edistäviä taajuuksia meditoidessasi. Jos haluat nukahtaa nopeasti ja vaivattomasti, suosittelen kokeilemaan binauraalisten ääniaaltojen, Solfeggio -taajuuksien ja 8D-äänien yhdistämistä harjoitushetkeesi. Monet asiakkaani ovat päässet niiden avulla eroon jopa kroonisesta unettomuudesta.

Meditaation positiivinen vaikutus stressiin ja ahdistukseen

Meditaatio on yksi tehokkaimmista tavoista vähentää stressiä ja ahdistusta, sillä sen on todettu vaikuttavan positiivisesti aivojen toimintaan vähentäen stressihormonien erittymistä ja lisäten mielihyvähormonien tuotantoa. Säännöllinen meditointi voi myös alentaa verenpainetta ja sykettä sekä auttaa sydämen terveyden ylläpitämisessä.

Lisäksi meditaatio auttaa tunnistamaan omia tunteita ja ajatuksia sekä oppimaan käsittelemään niitä paremmin. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on taipumus ahdistukseen tai masennukseen. Meditaatio voi auttaa sinua kehittämään myötätuntoa ja lempeyttä itseäsi kohtaan, mikä taas entisestään vähentää stressiä ja ahdistusta.

Läsnäolon harjoittaminen meditaation avulla voi vaikuttaa positiivisesti myös arkielämääsi sekä parantaa ihmissuhteitesi laatua. Lisääntyneen läsnäolon avulla pystyt olemaan aidosti läsnä toiselle ihmiselle, kuunnella paremmin ja ymmärtää hänen tarpeitaan. Kun olet tietoinen omista tunteistasi ja ajatuksistasi, voit myös kommunikoida paremmin ja ilmaista itseäsi selkeämmin.

Läsnäolon harjoittaminen auttaa sinua olemaan tehokkaampi myös työelämässä. Kun olet aidosti läsnä hetkessä, pystyt keskittymään paremmin ja tekemään tietoisempia päätöksiä. Tämä voi auttaa sinua saavuttamaan parempia tuloksia vähemmällä vaivalla ja stressillä sekä tekemään vähemmän virheitä.

Lisäksi läsnäolon harjoittaminen auttaa sinua nauttimaan enemmän elämästä. Kun olet tietoinen hetkestä ja osaat arvostaa sitä, löydät enemmän iloa ja kauneutta ympäriltäsi. Läsnäoleva ja positiivinen mindset vähentää stressiä ja ahdistusta, koska mielesi oppii keskittymään positiivisiin asioihin sen sijaan, että olisit jatkuvasti huolissasi tulevaisuudesta tai menneisyydestä.

“Voiko meditointi todella tuntua tältä?” Kokeile itse ja ylläty!

8D-meditaatiot™ ovat uuden ajan harjoituksia, jotka sisältävät monipuolisesti erilaisia innovatiivisia äänielementtejä kuten 8D-ääniteknologiaa, binauraalisia ääniaaltoja sekä Solfeggio-taajuuksia.

8D-ääniteknologian avulla pystyt keskittymään meditointiin helpommin ja nauttimaan samalla ainutlaatuisesta elämyksestä, joka saa osalle kuulijoista hyvällä tavalla jopa kylmiä väreitä aikaan!
Binauraaliset ääniaallot ovat ääni-illuusioita, jotka turvallisesti virittävät aivoaaltosi halutulle taajuudelle ja auttavat sinua mm. saavuttamaan meditatiivisen tilan entistä helpommin.

Solfeggio -äänitaajuuksilla puolestaan uskotaan olevan monipuolisesti ihmisen psykofyysiseen kokonaisuuteen vaikuttavia parantavia vaikutuksia.
Tarjoamme korkealaatuisia ja ammattitaidolla laadittuja harjoituksia suomeksi, jotka käsittelevät kattavasti erilaisia aihepiirejä. Aiheiden monipuolisuus tarjoaa mahdollisuuden valita juuri sinulle sopiva harjoitus erilaisiin hetkiin ja tilanteisiin.

Mitä 8D-äänet ovat?

8D-äänet ovat äänitehoste, joka tarjoaa ainutlaatuisen aistikokemuksen harjoitusten kuunteluun. Ne ovat osa 8D-meditaatioiden™ kokonaisvaltaista elämyksellistä lähestymistapaa, jossa meditointi yhdistyy innovatiiviseen teknologiaan. 8D-äänet liikkuvat korvasta toiseen, luoden vaikutelman siitä, että ääni tulee ympärilläsi olevasta tilasta. Tämä innovatiivinen teknologia lisää merkittävästi harjoitusten kuuntelukokemusta ja tuo uutta syvyyttä meditointiin.

Miten 8D-äänet sitten auttavat meditoinnissa? Monet meditoijat kuvailevat 8D-äänten tuomaa aistillista kokemusta “aivojen hieronnaksi”, joka samalla rauhoittaa sekä rentouttaa mieltä. Äänien liikkuminen kuulokkeesta toiseen tarjoaa myös erinomaisen avun keskittyä meditointiin helpommin. 8D-äänten avulla siirryt kuin itsestään meditatiiviseen tilaan, jossa mieli rauhoittuu ja keho rentoutuu.

Monet 8D-meditaatiota™ aktiivisesti kuuntelevat kokevat, että 8D-äänet lisäävät merkittävästi harjoitusten tehokkuutta ja elämyksellisyyttä sekä auttavat saavuttamaan korkeampia tietoisuuden tasoja. 8D-äänet soveltuvat muun muassa nukahtamiseen, rentoutumiseen, stressin lievittämiseen tai yksinkertaisesti 8D-meditaatioiden™ äänimaailman kuunteluun nautinnon vuoksi.

Miksi sinunkin kannattaa valita 8D-meditaatiot™

Siksi, että voit moninkertaistaa meditoinnista saamasi hyödyt ja saada nopeampia tuloksia!

Miksi käyttää tunteja meditointiin, kun voit saavuttaa saman tuloksen lyhyemmässä ajassa? 

Tiesitkö, että 8D-meditaatiot™ ovat kuuntelijoiden mukaan Suomen parhaimpia harjoitteita? Ja että yli 9/10 suosittelisi niitä myös ystävilleen?

Firstbeat-mittauksissa on todettu, että harjoitukset on vähintään yhtä palauttavaa kuin nukkuminen, joten säännöllinen meditointi 8D-meditaatioiden™ avulla on erinomainen tapa kehittää molempia henkistä ja fyysistä hyvinvointiasi. Kun nukut hyvin, voit tuntea sen olossasi. 

8D-meditaatioihin™ on yhdistetty myös Life Coachingin elementtejä, joten ne auttavat sinua myös käsittelemään mieltä avartavia kysymyksiä. Meditoinnin avulla voit saavuttaa uusia oivalluksia ja muuttaa rajoittavia uskomuksiasi.

8D-ääniteknologia ei ole ainoa innovaatio, jota 8D-meditaatioihin™ on sisällytetty. Harjoitteissa käytetään myös binauraalisia ääniaaltoja ja Solfeggio-taajuuksia, jotka ovat parantavia elementtejä, joilla on moninaisia vaikutuksia ihmisen psykofyysiseen kokonaisuuteen.

Aloita ilmainen testijakso

Sovellus on kehitetty ja koodattu Suomessa 🇫🇮

Kokeile 7 päivää ilmaiseksi – jos peruutat jäsenyytesi kokeilujakson aikana, sinulta ei veloiteta mitään.

8D-meditaatioista™ ovat innostuneet myös:

Radio Nova punainen logo - he ovat käyttäneet 8d meditointia ja pitäneet siitä
Arlan logo vihreä keltainen - he ovat käyttäneet 8d meditointia ja pitäneet siitä
Iltalehti punainen logo
Me naiset mustavalkoinen logo - he ovat käyttäneet 8d meditointia ja pitäneet siitä. He suosittelevat!
8d meditaatiot sovelluksen kuvat ja päivittäiset tehtävät! Meditointi on parasta lääkettä. Meditaatio auttaa sinua, lupaan sen!
Lääkäri Päivi todistamassa tieteellisiä faktoja meditoinnista!

“Ihailen suuresti Martan työtä meditoinnin ja sen monien tieteellisesti todistettujen hyötyjen puolestapuhujana, sillä henkiseen hyvinvointiin kannattaa panostaa myös ennaltaehkäisevästi.

8D-meditaatiot™️ käsittelevät mielenkiintoisia aihealueita ja niitä kuunnellessa on helppo rentoutua.”

Eeva Nurmi / Erikoislääkäri & Life Coach
Aloita ilmainen kokeilu

Näin tyytyväisiä ovat jo jäseneksi liittyneet👇🏼

Tilaa ilmainen 8D-meditaatio™ 👇🏼

*Tilaat samalla uutiskirjeen. Älä huoli en spämmää, vaan jaan arvokkaita vinkkejä ilmaiseksi!