Mindfulness-harjoituksen positiiviset vaikutukset ovat saaneet yhä enemmän huomiota viime vuosina, ja monet terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat sitä osaksi terveellistä elämäntapaa. Mindfulness on erityisen hyödyllinen ihmisille, jotka kärsivät ahdistuksesta, masennuksesta, unihäiriöistä, kivuista ja erilaisista sairauksista.

Mindfulness on mielenkiintoinen ja monipuolinen harjoitus, joka on saavuttanut suosiota viime vuosina. Mindfulness auttaa meitä olemaan tietoisia hetkessä, pysähtymään ja rentoutumaan sekä löytämään tasapainon kiireisen elämän keskellä.

Mindfulness-harjoituksen tekeminen on yksinkertaista, mutta voi vaatia alkuun hieman kärsivällisyyttä. Mutta kuten kaikessa muussakin harjoittelussa, harjoitus tekee mestarin ja kehityt toistojen avulla. Mindfulness-harjoitukset ovat lopulta kuitenkin helppoja oppia ja niitä voi tehdä missä tahansa.

Mindfulness-harjoitus koostuu tietoisesta hengityksen seuraamisesta ja mielen tarkkailemisesta. Tämä tarkoittaa sitä, että pyritään tietoisesti keskittymään nykyhetkeen ja havaitsemaan ajatukset, tunteet ja kehon tuntemukset.

Mindfulness tarjoaa monipuolisia hyötyjä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mindfulness-harjoittelu voi vähentää stressiä ja ahdistusta, auttaa parantamaan unen laatua, vähentää kipua ja tulehdusta, sekä parantaa keskittymiskykyä ja luovuutta. Mindfulness voi myös auttaa sinua hyväksymään itsesesi ja ympäröivän maailman sellaisena kuin se on, mikä voi johtaa parempaan itseluottamukseen ja ihmissuhteisiin.

Mindfulness-harjoituksen aloittaminen on helppoa. Ensimmäinen askel on löytää rauhallinen paikka, jossa voit istua tai maata mukavasti. Sitten voit keskittyä hengitykseen. Hengitä hitaasti ja syvään nenän kautta sisään ja ulos. Huomioi, miten kehosi liikkuu hengityksen mukana ja kuuntele tarkasti ääniä ympärilläsi. Jos ajatuksia nousee mieleen, älä tuomitse niitä, vaan päästä niistä irti ja palaa tietoiseen hengityksen seuraamiseen.

Mindfulness-harjoitusta voi soveltaa monella eri tavalla. Se voi sisältää erilaisia meditaatioharjoituksia, kuten istumameditaatio, kävelymeditaatio ja kehotietoisuusmeditaatio. Voit myös harjoittaa mindfulnessia arkipäivän tilanteissa, kuten ruokaillessa, kävellessä tai keskustellessa toisten kanssa. Tärkeintä on yrittää pysyä tietoisena kyseisissä hetkissä ja keskittyä siihen, mitä tapahtuu läsnäolevassa hetkessä.

Vaikka mindfulness-harjoitus voi tuntua hieman haastavalta aluksi, sen vaikutukset ovat merkittäviä, joten muistathan sitoutua harjoitteluun pitemmäksi aikaa huomataksesi sen hyödyt omassa elämässäsi! Säännöllinen harjoittelu auttaa sinua löytämään rauhaa ja tyyneyttä stressaavan ja hektisen arjen keskellä.

Kokeile ilmaista 8D-mindfulness-harjoitusta alta!

Huom: Käytäthän kuulokkeita, jotta hyödyt innovatiivisista äänielementeistä ja jotta kuulet 8D-äänet:

 

8 vinkkiä mindfulness-harjoituksen tekemiseen

Jotta pääset sukeltamaan mahdollisimman syvälle mindfulnessin maailmaan ja voit kokea sen hyödyt kehon ja mielen tasolla, haluan jakaa sinulle 8 vinkkiä mindfulnessin-harjoittamiseen:

 1. Tietoisuus kehon tuntemuksista: Tietoisuus kehon tuntemuksista on tärkeä osa mindfulness harjoitusta. Istu mukavasti ja huomioi kehosi tuntemukset. Aloita jaloista ja siirry ylöspäin kohti päätä. Huomioi, miten jokainen kehon osa tuntuu ja rentoudu.
 2. Tietoisuus hengityksestä: Keskity hengitykseen ja huomaa, miten ilma kulkee keuhkojen kautta sisään ja ulos. Tietoinen hengityksen seuraaminen auttaa rauhoittumaan ja keskittymään hetkeen.
 3. Tietoisuus ajatuksista: Älä yritä torjua ajatuksia, vaan huomaa niiden olemassaolo ja anna niiden mennä. Ole tietoinen siitä, että ajatukset ovat vain ajatuksia eivätkä määritä todellisuutta.
 4. Tietoisuus tunteista: Huomaa tunteesi ja hyväksy ne sellaisina kuin ne ovat. Ole avoin tunteille, äläkä tuomitse niitä.
 5. Tietoisuus ympäristöstä: Huomioi ympärilläsi olevat äänet ja tuoksut. Ole tietoinen ympäristöstäsi ja huomaa, miten se vaikuttaa sinuun.
 6. Tietoisuus kehon asennosta: Tarkkaile kehon asentoa ja huolehdi siitä, että se on mukava ja rento. Huomaa, jos huomaat jännitystä kehossa ja rentouta se.
 7. Tietoisuus kommunikoinnista: Ole tietoinen siitä, miten kommunikoit muiden kanssa. Keskity kuuntelemaan ja ymmärtämään toisia ihmisiä.
 8. Tietoisuus arkipäivän toimista: Harjoittele mindfulnessia myös arkipäivän toimissa. Esimerkiksi tietoinen ruokailu auttaa sinua nauttimaan ruoasta ja tuntemaan itsesi täydemmäksi.

Näiden kahdeksan ulottuvuuden avulla voit harjoitella mindfulnessia monipuolisesti ja kehittää tietoisuuttasi. Aloita harjoittelu pienin askelin, vaikkapa vain muutaman minuutin harjoittelulla päivässä ja kasvata harjoittelua ajan myötä.

 

Mindfulness osana nykyajan hektistä elämää

Nykyajan arki on usein hektistä ja täynnä erilaisia häiriötekijöitä, kuten jatkuvaa tietotulvaa, sosiaalisen median vaikutusta ja stressaavaa työelämää. Tämä kaikki voi johtaa ahdistukseen, levottomuuteen ja jopa masennukseen. Mindfulness-harjoitus sopii erinomaisesti nykyajan haastavaan elämänrytmiin monestakin syystä.

 

Haluan kertoa sinulle nämä 5 syytä, miksi sinunkin tulisi kokeilla mindfulness-harjoitusta:

 1. Auttaa lisäämään sisäistä rauhaa ja tyyneyttä elämääsi. Minddfulness-harjoittelun avulla tulet tietoisemmaksi ajatuksistasi ja tunteistasi. Mitä enemmän olet AIDOSTI läsnä tässä hetkessä, sitä vähemmän stressiä elämässäsi on. Sisäinen rauha sijaitsee nykyhetkessä, eikä menneitä tai tulevaa murehtiessa.
 2. Auttaa elämään enemmän hetkessä. Kun syöt ruokaa, niin keskitytkö siihen, miltä jokainenTämä auttaa vähentämään ahdistusta ja parantamaan mielialaa.
 3. Voi parantaa ihmisten keskittymiskykyä ja luovuutta. Se auttaa vähentämään ajatusten harhailua ja parantaa kykyä keskittyä olennaiseen. Tämä puolestaan auttaa ihmisiä olemaan tehokkaampia työssään ja tekemään parempia päätöksiä.
 4. Auttaa ihmisiä kehittämään myötätuntoa ja empatiaa muita kohtaan. Se opettaa ihmisiä olemaan läsnä toisten ihmisten kanssa ja ymmärtämään heidän tunteitaan ja kokemuksiaan. Tämä puolestaan auttaa ihmisiä kehittämään parempia ihmissuhteita ja tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa.
 5. On helppo sisällyttää osaksi päivittäistä rutiinia. Se voidaan tehdä missä ja milloin tahansa ja harjoittelu voi kestää vain muutamia minuutteja päivässä. Tämä tekee siitä erittäin helpon ja käytännöllisen tavan kehittää tietoisuutta ja hyvinvointia.

Erilaiset mindfulness harjoitukset, kuten hengitysharjoitukset, kehon skannaus ja kävelymeditaatio, ovat erilaisia tapoja kehittää tietoisuuttaan ja löytää sisäinen rauha. On tärkeää löytää itselleen sopiva harjoitus, joka tuntuu luontevalta ja jonka avulla voi löytää tietoisuuden ja hyvinvoinnin. Mindfulness harjoituksen aloittaminen on helppoa, ja siitä voi saada paljon hyötyä lyhyessä ajassa. 8D-meditaatiot™ sovellus sisältää monipuolisesti eri aihepiireihin liittyviä meditaatioita 10 eri kategoriassa ja voit löytää itsellesi sopivan harjoituksen mihin tahansa päivän hetkeen. Kestoltaan 8D-meditaatiot™ ovat 5-40 minuutin pituisia, joten voit vapaasti harjoitella mindfulnessia joko lyhyemmän tai pidemmän ajan kerrallaan.

Miten tehdä mindfulness harjoittelusta elämyksellisempää

8D-meditaatiot™ -sovellus on loistava tapa aloittaa mindfulnessin harjoittaminen ja kehittää henkistä ja fyysistä hyvinvointia. 8D-meditaatioiden™ avulla voi löytää rauhaa ja tasapainoa kiireisessä arjessa ja parantaa elämänlaatua monipuolisten meditaatioiden avulla. 8D-meditaatioissa™ on hyödynnetty erilaisia mindfulness tekniikoita (hengitykseen keskittyminen, tietoinen läsnäolo, tunteiden kohtaaminen), jotka auttavat sinua mindfulnessin harjoittelussa.

8D-meditaatiot™ sovellus tarjoaa maailman ensimmäiset ohjatut 8D-meditaatiot™, joissa hyödynnetään innovatiivisia äänielementtejä. 8D-meditaatioissa™ käytetään binauraalisia ääniaaltoja, Solfeggio-taajuuksia sekä 8D-ääniä, jotka kaikki vaikuttavat positiivisesti ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 8D-äänien avulla meditaatioon keskittyminen on helpompaa, ja meditaation kuunteleminen on elämys jo itsessään. 8D-meditaatiot™ sovelluksen laadukkaat ja ammattitaitoisesti suunnitellut harjoitukset ovat ohjattu suomeksi ja käsittelevät kattavasti erilaisia aihepiirejä.

Sovellus tarjoaa monipuolisia meditaatioita erilaisiin tarpeisiin, kuten nukahtamista helpottavat unimeditaatiot, stressiä ja ahdistusta lievittävät meditaatiot, kiitollisuuden tunteita lisäävät meditaatiot, tavoitteiden ja unelmaelämän saavuttamista tukevat meditaatiot sekä kivunlievitysmeditaatiot. Sovelluksessa on myös meditaatioita tunteiden käsittelyyn, itsetutkiskeluun ja tunnetaitojen kehittämiseen.

8D-meditaatiot™ auttavat saavuttamaan meditaation hyödyt nopeammin ja tehokkaammin, sillä niiden innovatiivinen ääniteknologia moninkertaistaa meditaation positiiviset vaikutukset. Binauraalisilla ääniaalloilla on tieteellisesti todistettu olevan myönteinen vaikutus muun muassa ahdistukseen, uneen ja keskittymiskykyyn. Parasta kaikessa on, että meditaatioiden kuunteleminen on nautinnollista ja rentouttavaa. Enää sinun ei siis tarvitse kuunnella meditaatioita, jotka ovat pitkästyttäviä ja joiden ohjausta ei vain yksinkertaisesti jaksa seurata.

Tilaa ilmainen 8D-meditaatio™ 👇🏼

*Tilaat samalla uutiskirjeen. Älä huoli en spämmää, vaan jaan arvokkaita vinkkejä ilmaiseksi!